Hiddink: Drago mi je što je Spahić tu, možemo računati na njega u prvoj utakmici

Hiddink: Drago mi je što je Spahić tu, možemo računati na njega u prvoj utakmici

Emir Spahić, kapiten reprezentacije Bosne i Hercegovine, nedavno je iznenada prešao iz Seville u ruski Anži na šestomjesečnu posudbu, ali našem defanzivcu neće biti potrebno vrijeme da se navikne na novu sredinu, jer je ranije u karijeri nastupao u Rusiji.

Cristopher Samba je napustio Anži i prešao u Queens Park Rangers, a ruskom klubu bila je pod hitno potrebna zamjena, koju su u konačnici našli u Spahiću. Guus Hiddink, trener Anžija istakao je da je bilo jako teško pronaći stopera, te da mu je drago što je tu Spahić.

"Samba je bio vođa naše odbrane. Zahvaljujući našoj igri nismo propustili mnogo u posljednje vrijeme. No, što se dogodilo, dogodilo se. On je prihvatio ponudu engleskoj kluba, a ja nisam čovjek koji će žaliti za izgubljenim nogometašem. Samba je birao", rekao je Hiddink, dodavši:

"Život ide dalje. Drago mi je pto je u našem timu sada Emir Spahić. Popis kandidata za zamjenu Sambe bio je mali. Potreban mi je bio igrač na dovoljno dobrom nivou. Uz to morao je biti slobodan da napusti trenutni klub. U zimskom prelaznom roku mnogo je teže naći igrača nego na ljeto".

Zahavljujući velikim ulaganjima Anži je postao poznat u cijelom svijetu. Holandski stručnjak ističe da je to sada problem, jer svaki klub udvostruči cijenu za svog igrača, te da današnji dobri stoperi zahtijevaju nerealan novac.

"Pored svega, sada kada tražimo igrača ne kažu "Anži? Šta je taj klub?", kao prije godinu, sada kažu "Anži? Mi ćemo udvostručiti cijenu". U svakom slučaju već sada dobri stoperi zahtijevaju nerealan novac. Dakle, ne želim sada govoriti o imenima koji su bili na našem spisku", rekao je Hiddink, dodavši:

"Spahić nije imao vremena da se prilagodi. Vidjeli ste kako je sudjelovao na treninzima. To znači da možemo računati na njega već u prvoj utakmici".

Anži igra 7. marta protiv Newcastlea u okviru Evropske lige, ali Spahić nema pravo nastupa. Našeg kapitena možemo očekivati u susretu protiv Mordovije u okviru ruskog prvenstva koja se igra tri dana poslije.

(scsport.ba)
KONTAKT: kontakt@pickandroll.info ili putem fejsbuk stranice PICK AND ROLL!

COMMENTS

Naziv

ABA liga,3,Bh fudbal,31,Bundesliga,14,Copa del Rey,2,Domaća košarka,4,Edin Džeko,2,Euroliga,1,Europa liga,9,Feature,32,Formula 1,1,Fudbal,39,Ino fudbal,328,Ino košarka,7,Izdvojeno,10,Liga prvaka,29,Ligue 1,8,NBA,6,NBA ex-yu,4,Niže lige,2,Ostali sportovi,1,Premiership,84,Premijer liga BiH,20,Primera Division,31,Prva liga FBiH,1,Prva liga FBiH i RS,2,Region,21,Regionalni fudbal,2,Reprezentacija,50,Serie A,20,SP 2014,2,Sport,70,Tenis,1,Transferi,43,Video,78,
ltr
item
PickandRoll.info: Hiddink: Drago mi je što je Spahić tu, možemo računati na njega u prvoj utakmici
Hiddink: Drago mi je što je Spahić tu, možemo računati na njega u prvoj utakmici
http://www.scsport.ba/uploads/slike/130304195113spahic_hiddink.jpg
PickandRoll.info
http://bosnafudbal.blogspot.com/2013/03/hiddink-drago-mi-je-sto-je-spahic-tu.html
http://bosnafudbal.blogspot.com/
http://bosnafudbal.blogspot.com/
http://bosnafudbal.blogspot.com/2013/03/hiddink-drago-mi-je-sto-je-spahic-tu.html
true
7098215634380109772
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy