Reprezentacija.ba u domu porodice Kolašinac! Seadov otac Faik tvrdi: Za 20 dana sastajemo se sa predsjednikom Elvedinom Begićem!

Seadov Otac Faik Kolašinac u društvu dopisnika Reprezentacija.ba portala Jusufa Bećirovića

Iako tek pola godine igra za seniorski tim njemačkog Schalkea o Seadu Kolašincu se zna sve. Ovaj devetnaestogodišnji defanzivac za kratko je vrijeme pokazao svoj veliki kvalitet u utakmicama Bundeslige i Lige Šampiona, te na sebe skrenuo pažnju fudbalskih saveza Njemačke i Bosne i Hercegovine.

Nije bilo lako doći do Kolašnica čelnicima NFSBIH, pa se i sam selektor Safet Sušić žalio kako mu se Sead ne javlja na njegove pozive, te da ignoriše poruke koje mu on i njegovi saradnici šalju. Također, Sead Kolašinac nije došao ni na okupljanje naše reprezentacije u Sloveniji u februaru ove godine kada je bio pozvan u statusu gosta krovne kuće bh. fudbala, te su mnogi mislili kako je ovaj mladić, koji je u međuvremenu pozvan za U21 tim Njemačke, izgubljen za Bosnu i Hercegovinu.

Na sreću fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine ima svoje odane prijatelje poput dopisnika Reprezentacija.ba portala iz Švicarske, gospodina Jusufa Bećirovića, koji je odlučio samoinicjativno i o vlastitom trošku preputovati stotine kilometara kako bi došao do Seada Kolašinca i njegove porodice.

Tako je popularni Juka prije mjesec dana putovao 900 kilometara kako bi na nekoliko minuta susreo Kolašinca prije utakmice Nurnberg - Schalke, te dogovorio kasniji sastanak sa njim i njegovom porodicom, da bi jučer prije utakmice između Freiburga i Schalkea posjetio porodicu Kolašinac u njihovom mjestu Linkenheim u blizini Karslruhea.


Roditelji Seada Kolašinca, majka Nefa i otac Faik


- Sead je donio odluku i tu nema dileme. On će igrati za Bosnu i Hercegovinu i ukoliko se ostvare naše želje već za dvadeset dana ćemo imati sastanak sa rukovodiocima NFSBIH, predsjednikom Elvedinom Begićem i generalnim sekretarom Jasminom Bakovićem. - kaže za Reprezentacija.ba u razgovoru sa Jusufom Bećirovićem, Faik Kolašinac, Seadov otac.
- Moramo istaći kako su gospoda iz NFSBIH bili izuzetno korektni i otvoreni za svaki vid saradnje, te pokazali veliku dozu razumijevanja za našu situaciju. Žao nam je što Sead nije došao na okupljanje u Sloveniju, ali svako ko zna kako stoje stvari u današnjem fudbalu zna da je veći interes bio da on odigra u tom periodu kvalifikacione utakmice za juniorsku selekciju Njemačke, nego da sa tribina gleda prijateljsku utakmicu između Slovenije i BiH. Lično sam mišljenja da ni činjenica što će Sead igrati za mladu reprezentaciju Njemačke ništa ne umanjuje kvalitet njegove budućnosti u dresu Bosne i Hercegovine, šta više, to je možda i prednost za našu reprezentaciju. - govori Faik Kolašinac, inače uposlenik Mercedesa Karlsruhe.



Inače, Sead Kolašinac je ugovorom za Schalke vezan do 2015. godine i kako kaže vrlo lako se navikava na život profesionalnog fudbalera koji je prepun putovanja i klupskih obaveza. Sretan je u klubu u kojemu ima mnogo prostora za napredovanje, a najviše se druži sa saigračem Julianom Draxlerom.

Ne krije kako mu nedostaje porodica, bosanska kuhinja njegove majke, a posebno njegov sestrić koji mu je najveća ljubav.

- Sead Kolašinac bi već imao nekoliko nastupa za našu reprezentaciju da je do sada riješio potrebnu papirologiju u FIFA-i i UEFA-i. Radi se o igraču na kojeg fudbalska reprezentacija BiH u svakom slučaju treba računati u budućnosti ukoliko on želi da igra za nju. Kvalitetna rješenja na svim pozicijama, a posebno poziciji lijevog beka nikada se ne zmiju zanemariti. - istakao je nedavno selektor Safet Sušić.

Osim činjenice da će fudbalska reprezentacija BiH u ovom ili sljedećem kvalifikacionom ciklusu dobiti kvalitetnog mladog defanzivca, još više raduje činjenica, da postoje patriote i prijatelji našeg nacionalnog tima poput Jusufa Bećirovića, koji su spremni o vlastitom trošku preputovati pola Europe kako bi pomogli napretku Zmajeva i samim tim cjelokupne države i iskreno se nadamo da će u NFSBIH znati kako iskoristiti ovakve ljude, ali im se i adekvatno zahvaliti.
(Reprezentacija.ba)

KONTAKT: kontakt@pickandroll.info ili putem fejsbuk stranice PICK AND ROLL!

COMMENTS

Naziv

ABA liga,3,Bh fudbal,31,Bundesliga,14,Copa del Rey,2,Domaća košarka,4,Edin Džeko,2,Euroliga,1,Europa liga,9,Feature,32,Formula 1,1,Fudbal,39,Ino fudbal,328,Ino košarka,7,Izdvojeno,10,Liga prvaka,29,Ligue 1,8,NBA,6,NBA ex-yu,4,Niže lige,2,Ostali sportovi,1,Premiership,84,Premijer liga BiH,20,Primera Division,31,Prva liga FBiH,1,Prva liga FBiH i RS,2,Region,21,Regionalni fudbal,2,Reprezentacija,50,Serie A,20,SP 2014,2,Sport,70,Tenis,1,Transferi,43,Video,78,
ltr
item
PickandRoll.info: Reprezentacija.ba u domu porodice Kolašinac! Seadov otac Faik tvrdi: Za 20 dana sastajemo se sa predsjednikom Elvedinom Begićem!
Reprezentacija.ba u domu porodice Kolašinac! Seadov otac Faik tvrdi: Za 20 dana sastajemo se sa predsjednikom Elvedinom Begićem!
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgK7vgKTsV88CLouH_w5550vj_LfQcG1HQVMztBgDeBR3wrsWXhITpaVYTTRQkJSF9xF_URr-PIXq0bQyVNkMr3QqOHndj13D2Jo-iDqocg68y51s0VWX7rrg6Q6wmlHjxzB5Ca5yF_i7z-/s640/kolasinacbecirovic2.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgK7vgKTsV88CLouH_w5550vj_LfQcG1HQVMztBgDeBR3wrsWXhITpaVYTTRQkJSF9xF_URr-PIXq0bQyVNkMr3QqOHndj13D2Jo-iDqocg68y51s0VWX7rrg6Q6wmlHjxzB5Ca5yF_i7z-/s72-c/kolasinacbecirovic2.jpg
PickandRoll.info
http://bosnafudbal.blogspot.com/2013/05/reprezentacijaba-u-domu-porodice.html
http://bosnafudbal.blogspot.com/
http://bosnafudbal.blogspot.com/
http://bosnafudbal.blogspot.com/2013/05/reprezentacijaba-u-domu-porodice.html
true
7098215634380109772
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy