Atletico Madrid osvojio Kup Kralja, crveni kartoni za Mourinha i Ronalda


Sjajan susret u okviru 110. finala španskog Kupa Kralja na stadionu ''Santiago Bernabeu'' odigrali su Real Madrid i Atletico Madrid. U sjajnom ambijentu i u zaista kvalitetnoj utakmici u kojoj nije nedostajalo uzbuđenja i golova slavili su igrači Atletico Madrida nakon produžetaka.

Golman Atletico Madrida Tibo Courtois je bio junak meča jer je svojim sjajnim intervencijama sačuvao svoju mrežu i donio trofej svom klubu. Susret su obilježili i crveni kartoni za Mourinha i Ronalda u 75. odnosno 113. minuti. U drugom produžetku je bilo dosta uzbuđenja i oštrih startova i prekida tako da sigralo pet minuta sudijske nadoknade u drugom produžetku.

Susret su bolje otvorili igrači Reala i imali su terensku incijativu. Mourinho trener kojeg zovu kraljem Kupova je sjajno pripremio ekipu za ovaj meč i igrači Reala su zaista dominirali. Bolja igra im se isplatila već u 14. minuti.
Real je poveo golom Cristiana Ronalda nakon kornera. Fantastičan skok, trzaj glavom i pogodak.Tako to radi Real.  Ronaldo je zabio iz prve prilike koju je dobio i pokazao kakav je majstor.

U 35 minutu Atletico je izjednačio na Bernabeuu! Majstorski potez Falcaa na sredini terena. Sjajni Kolumbijac je odlično prevario dvojicu igrača na sredini terena i dao sjajnu loptu prema Diegu Costi koji je izašao pred golmana Reala i odličnim udarcem savlado Lopeza za 1:1. Bio je to 8 gol Coste u Kupu čime je zadržao titulu najboljeg strijelca u ovom takmičenju

Do kraje prvog poluvremena bilo  je nekoliko ozbiljnijih prilika a najbolju je imao Mesut Özil kada je sjajno šutirao sa nekih 20tak metara ali je lopta pogodila stativu ali se rezultat nije mijenjao.

I u drugom poluvremenu gledali smo sjajan nogomet. Real je dominirao i igrao sjajno i imao je više prilika. Igrači Atletica su se sjajno branili i pokušavali iz kontra napada preko sjajnog Falcaa.

U 58 minuti Real je umalo poveo! Sjajno je slobodan udarac s desne strane izveo Mesut Özil. Bio je to direktan udarac na gol. Ali je golman Atletica izbio loptu u  korner. Odmah u sljedećem napadu uzvratili su igrači Atletico Madrida preko Felipea koji je sjajno šutirao ali je lopta otišla kraj gola.

Real je imao tri šanse u jednom napadu u 61. minuti. Prvo je Benzema pogodio stativu, potom je Özil već počeo slaviti gol, ali Juanfran izbacio loptu sa linije, u nastavku akcije je i Ronaldo pucao, ali promjene rezultata nije bilo.

U 68. minuti Ronaldo je još jedanput pokazao zašto je jedan od najboljih igrača na svijetu. Sjajno je izveo slobodan udarac sa 18 metara, šutirao lukavo ispod živog zida, Cortoais je bio savladan ali je stativa ponovo bila saveznik Atletico Madrida.

Jose Mourinho je dobio crveni karton u 75. minuti susreta. Trener Real Madrida je prigovarao sudiji tokom čitavog meča a nakon jednog prekršaja Benzeme na sredini terena burno je reagovao i sudija mu je pokazao prijevremeni put u svlačionicu.

Do kraja susreta rezultat se nije mijenjao iako su igrači Atletica u posljednjim minutama imali četiri vezana kornera i meč je otišao u produžetke.

Prvu šansu u produžetku imali su igrači Atletico Madrida. Koke je sjajno uposlio Diega Costu u 95. minuti koji izlazi sam pred Lopeza ali loše šutira i golman Lopez je izbacio loptu u korner. Atletico je dominirao u produžetku i nakon loše intervencije Ramosa Falcao je propustio odličnu priliku. Loptu je u korner izbacio Esien. nakon ovog kornera Atletico Madrid je poveo. Miranda je glavom donio vodstvo svom timu u 98. minuti susreta.

U 101. minuti sjajna prilika iz slobodnog udarca za Atletico Madrid. Falcao je šutirao sa nekih 18. metara ali lopta odlazi preko gola. Real Madrid u prvom produžetku nije imao niti jednu ozbiljnu priliku.

U drugom produžetku sjajna prilika Reala. Di Maria odlično prolazi po starni ubacuje za Özila ali Courtois sjajno brani i postaje junak Atletico Madrida. Do kraje susreta mrlju na sve je bacio Cristiano Ronaldo koji je kopačkom u glavu udario bezobrazno igrače Atletico Madrida i opravdano dobio crveni karton.


Real Madrid - Atletico Madrid 1:2 (Ronaldo 15.min. / Diego Costa 35 min., Miranda 98. min. 1p.)

REAL MADRID: Lopez - Essien, Albiol, Ramos, Coentrao (Arbeloa), Özil, Khedira, Modrić (Di Maria), Alonso, Ronaldo, Benzema (Higuain)

ATLETICO MADRID: Curtois - Juanfran, Miranda, Godin, Filipe Luis, Koke (Garcia), Gabi, Mario, Arda (Rodriguez), Falcao, Diego Costa (Adrian).

Izvor: Scsport.ba
KONTAKT: kontakt@pickandroll.info ili putem fejsbuk stranice PICK AND ROLL!

COMMENTS

Naziv

ABA liga,3,Bh fudbal,31,Bundesliga,14,Copa del Rey,2,Domaća košarka,4,Edin Džeko,2,Euroliga,1,Europa liga,9,Feature,32,Formula 1,1,Fudbal,39,Ino fudbal,328,Ino košarka,7,Izdvojeno,10,Liga prvaka,29,Ligue 1,8,NBA,6,NBA ex-yu,4,Niže lige,2,Ostali sportovi,1,Premiership,84,Premijer liga BiH,20,Primera Division,31,Prva liga FBiH,1,Prva liga FBiH i RS,2,Region,21,Regionalni fudbal,2,Reprezentacija,50,Serie A,20,SP 2014,2,Sport,70,Tenis,1,Transferi,43,Video,78,
ltr
item
PickandRoll.info: Atletico Madrid osvojio Kup Kralja, crveni kartoni za Mourinha i Ronalda
Atletico Madrid osvojio Kup Kralja, crveni kartoni za Mourinha i Ronalda
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgRP_e9dgrlhMpIJDpbCh3_rzU-u6oNaxMqVp3G_iLHbJuhtjLuHT845z3fl44rYK8e_kfgRcYJG_WGaZ_jB4cXRTz2SE2TyvhF2p3rcpc_ZsboT5ZdlUsUJiYYtFGYzCegm_4mPGgG6PGr/s640/13051801633Atletico+Madrid+Jorgand%C5%BEije.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgRP_e9dgrlhMpIJDpbCh3_rzU-u6oNaxMqVp3G_iLHbJuhtjLuHT845z3fl44rYK8e_kfgRcYJG_WGaZ_jB4cXRTz2SE2TyvhF2p3rcpc_ZsboT5ZdlUsUJiYYtFGYzCegm_4mPGgG6PGr/s72-c/13051801633Atletico+Madrid+Jorgand%C5%BEije.jpg
PickandRoll.info
http://bosnafudbal.blogspot.com/2013/05/atletico-madrid-osvojio-kup-kralja.html
http://bosnafudbal.blogspot.com/
http://bosnafudbal.blogspot.com/
http://bosnafudbal.blogspot.com/2013/05/atletico-madrid-osvojio-kup-kralja.html
true
7098215634380109772
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy